SJEVERNO JADRANSKA INICIJATIVA, PROJEKAT UMAG (HR)-PORTOROŽ (SLO)-TRST (ITA)

 

 

Umag, Piran, Trst, 31.01.2018.

PROJEKAT UMAG (HR)-PORTOROŽ (SLO)-TRST (ITA)

Dana 31.01.2018. u Piranu, održan je prvi sastanak radne skupine koju čine klubovi triju država, Italije, Slovenije i Hrvatske a na inicijativu jednog od najvećih svjetskih odbojkaša, Vladimira Grbića. Sastanku su prisustvovali, pored Vladimira Grbića i predsjednici triju klubova, sa svojim trenerima a to su: Rok Črnošija – predsjednik Volley club (Portorož –SLO), Andrej Maver – predsjednik kluba Sloga Tabor (Trst-ITA), Edi Forza predsjednik MOK UMAG-CPM UMAGO (Umag HR).
Inicijativa je krenula od gospodina Vladimira Grbća prilikom njegovog zadnjeg posjeta Umagu u studenom prošle godine, a na osnovu iskustva na već započetom projektu na tromeđi Hrvatske, Srbije i BiH (Osijek, Lukavac, Sremska Mitrovica).
Radi se o projektu usmjerenom prema mlađe dobnim kategorijama, muška i ženska djeca, svih uzrasta, od 9-18 godina sa akcentom na odbojku. U projekat bi bila uključena i djeca sa posebnim potrebama.
Ciljevi projekta:
– Stvaranje čvrstih veza klubova ovih regija i njihovo unapređivanje
– Edukacija djece
– Edukacija trenera
– Edukacija sudaca
– Pračenje motoričkog, psihološkog, funkcionalnog I posturalnog statusa djece različitog uzrasta ove tri regije
– Utvrđivanje senzitivnih faza u razvoju motoričke I trenanžni utjecaj na njen razvoj
– Socijalizacija I integracija djeteta u grupi
– Ohrabriti nove I originalne načine za korištenje odbojke u komunikaciji društva na nacionalnom, regionalnom I lokalnom nivou
Pored toga, svakih 15 do 20 dana održavali bi se (svaki put u jednom od gradova) i turniri (jednodnevni) gradova.
Svaka 3 mjeseca bi se održali seminari i radionice trenera. Ujedno bili bi organizirani zajednički kampovi u trajanju do 10 dana.
Sve to bi se odvijalo u sklopu redovnih aktivnosti klubova, i njihovih aktivnosti, što ni u kom slučaju ne bi stvaralo dodatne probleme za redovne programe koji klubovi već imaju, već bi se samo u sklopu svega još dodatni akcent stavio na kvalitetniji i stručni pristup, te praćenje razvoja djece pod stručnim nadzorom
Predsjednici i treneri zajedno sa gospodinom Grbićem su se složili kako je to novina i vrlo zanimljiva inicijativa te vrijedna razmatranja. Dogovoreno je da svatko u svojim gradovima razgovara sa svojim gradonačelnicima i lokalnom upravom te da se u što kraćem roku organizira sastanak na nivou gradonačelnika kako bi im se pobliže predstavio projekat i sve potrebno, te kako bi se sve čim prije moglo i organizirati.
Nosioci ovakvog projekta bi bili gradovi, a financiranje projekta bi išlo iz projekata europskih fondova.
Zaključak ovog sastanka je da se krene u razgovore te da se do kraja mjeseca veljače organizira slijedeći sastanak, nakon obavljenih svih konzultacija i predstavljanja
O svemu ćemo vas redovno obavještavati.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG-CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.