11 UMAG OPEN 2019

 

POBJEDE UMAŠKIH EKIPA NA 11. UMAG OPEN 2019. MEĐUANRODNOM TURNIRU U ODBOJCI

 

Jučer, 26.01.2019. u Umagu, je održan 11. UMAG OPEN 2019. za rekreativce i veterane u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kojem su pobjedu odnijele obje domaće, umaške ekipe, NENA DJ u muškoj konkurenciji i ekipa KUĆANICA ženskoj konkurenciji.
I ove godine se potvrdilo da ekipa iz regije vole dolaziti na ovaj turnir i to su pokazale veličanstvenim odazivom. Broj bi bio još i veći da nije bilo gripe koja nažalost je spriječilo određen broj ekipa de sudjeluju.
Na turniru je nastupilo 42 ekipe iz 3 zemalja Italije, Slovenije, i Hrvatske. Najviše ekipa nam je došlo iz Slovenije 21, (11 muških i 10 ženskih), iz Hrvatske 18 (7 muških i 11 ženskih) i Italije 3 ekipe (2 muške i 1 ženska). Igralo se u 2 dvorane na 6 terena. Razigravanje je išlo po skupinama od 5 i 4 kipe gdje se igralo svatko sa svakima a u četvrtfinale su išle 5 prvoplasiranih i 3 najbolje drugoplasirane ekipe po skupinama, kod muških i kod žena. U četvrtfinalu polufinale imali smo vrlo uzbudljive mečeve, gdje se u većini susreta borba vodila poenom za poenom kao i u polufinalnim mečevima gdje su neki i završili sa razlikom. A onda su uslijedila finala, kakva ni sam organizator nije mogao sanjati. Oba finalna meča kod muških i kod ženskih, otišla su u odlučujući 3 set.
Kod muških u finalu su igrali domaći dečki, ekipa NENA DJ (UMAG) protiv ekipe LUDUS-a iz Ljubljane (SLO). A obje ekipe su u svojim redovima imali i nekadašnje reprezentativce, pa tako su u sastavu NENA DJ igrali Ivica Radočaj (bivši kapetan Hrvatske reprezentacije), Abdel Zolota (bivši BiH reprezentativac) dok u redovima LUDUS-a su igrali Tomi Šmuc (bivši Slovenski reprezentativac i trener ACH Volley-a) te Jernej Potočnik.
U uzbudljivom meču koji je otišao u odlučujući 3 set, pobjedu je odnio domaćin rezultatom 2:1 (25:22, 21:25, 15:6).
Kod žena, finale su odigrale domaće odbojkašice (nekadašnje igračice OK Umaga) ekipa KUĆANICA i prošlogodišnje pobjednice turnira (10 UMAG OPEN 2018) ekipa MAREA iz Rovinja. I ovdje utakmica se odlučivala u 3 setu, u kojem se borba vodila za svaki poena. Na kraju su domaće odbojkašice kod odlučujućih poena imale malo više koncentracije iako se vidjelo da su obje ekipe na izmaku snaga, te odnijele pobjedu 2:1 u setovima (15:25, 25:21, 15:13).
Čestitke ekipi KUĆANICA na pobjedi. Isto tako čestitke idu i ekipi MARE-e na zalaganju i borbenosti.
Tako su ove godine ekipe iz Umaga ponijele dvostruku krunu pobjednika 11. UMAG OPEN 2019.
Nakon turnira sve ekipe su se družile na zajedničkoj večeri u boćarskom domu u Mariji na Krasu, uz živu muziku, do ranih jutarnjih sati, a gdje se ujedno i izvršila podjela pehara i nagrada.
Ovim putem htio bih se zahvaliti svim učesnicima turnira, koji svake godine dolaze u ovako velikom broju.
Isto tako želim se zahvaliti gradu Umagu, te njegovom gradonačelniku Viliju Bassanese-u, turističkoj zajednici grada Umaga i njenom direktoru gospodinu Milovanu Popović, gradskim ustanovama, sponzorima koji su nam pomogli da se ova manifestacija i dalje uspješno održava svake godine.
Ali posebnu zahvalu bi uputio našim dobrovoljcima-volonterima volonterima (njih 40) bez kojih ipak sve to ne bi bilo moguće odraditi, a to su cure iz ekipe IKB-a, cure KUĆANICA, dečki MOK UMAG-a, trenerima ekipa, ekipi ASOCIJALNIH, mame i tate naših mladih odbojkaša i odbojkašica, te simpatizerima koji su se priključili, koji svake godine bez oklijevanja odrade sve oko organizacije i pripreme samog turnira, i brinu da svima bude što ugodnije i opuštenije na našem turniru. HVALA VAM!!
Ujedno želim čestitati pobjedničkim ekipama, muškoj ekipi NENA DJ iz Umaga i ženskoj ekipi KUĆANICA. Bravo!!!
U prilogu stavljam poredak turnira a slike ćemo objaviti narednih dana.
Hvala svima još jednom i vidimo se dogodine i to 25.01.2020. na 12. UMAG OPEN 2020.
Vidimo se!!

Edi Forza
Predsjednik kluba  i Org. Odbora
MOK UMAG-CPM UMAGO

 

11. UMAG OPEN 2019 1 DIO