Klub

MOK UMAG-CPM UMAGO je osnovan 06.12.2011. Prvotno se zvao KOP UMAG-BVC UMAGO te se bavio odbojkom na pijesku. Klub je osnovala grupa entuzijasta koji su se godinama bavili bechvolley-em i rekreativnom odbojkom, u svrhu promoviranja odbojke na pijesku i dvoranske odbojke u gradu Umagu i Istri a i šire, a sa ciljem približavanja mladih (pogotovo muških) ovim sportovima, pošto ženski klub već postoji. Nakon iskazanog interesa za dvoranskom odbojkom od strane mladih, odlučilo se na registraciju kluba kao MOK UMAG-CPM UMAGO, radi mogućnosti natjecanja i u dvoranskoj odbojci. Kao što znamo u Istri zastupljenost muške odbojke je slaba ( u smislu broja klubova) pa smo kroz odbojku na pijesku (s obzirom da je Umag koljevka tog sporta) pokušali privući što više zainteresiranih i u dvoranskoj odbojci. Za sada klub ima 58 aktivnih članova raznih dobnih kategorija (seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti i škola odbojke) a svakim danom stižu i novi upiti za učlanjenjem i treniranjem. Polako interes se sve više širi. Nadamo se da ćemo sa narednim aktivnostima u nadolazećim mjesecima uspjeti i pri voliti još veći broj članova. Od 01.10.2015. klub je prijavio MOK UMAG-CPM UMAGO u sezoni 2015/16 u 2 NOLZ za seniore, te se priključio nakon 23 godine ponovo u dvoransku odbojku. Naime 1992/93 već je postojao muški odbojkaški klub u Umagu, pod imenom SUPERNOVA, koji se takmičio u tadašnjoj 3 HOL zapad, no zbog financijske situacije i drugih uvjeta (nije bilo dvorane) nakon godinu dana je prestao sa aktivnošću.

U ovih 8 godina aktivnosti, kroz razne kategorije je prošlo 110 članova. Neki su otišli na fakultet neki su promijenili sredinu boravka a i neki odustali.

U 8 godina postojanja, klub je postigao i vrhunske rezultate. Naime, u prvoj sezoni nastupanja, 2015/16 u 2 NOLZ, završio je na 3. mjestu. Ujedno je i odigrao među županijsko finale kupa Hrvatske 3 stupanj. U sezoni 2016/17 osvojio je naslov prvaka 2 NOLZ i stekao pravo igranja u 1. ligi. No odlučilo se ostati u 2 NOLZ i jačati bazu, prvenstveno pojačati rad sa mladima. U sezoni 2017/18 ponovo je osvojen naslov prvaka u 2 NOLZ za seniore. Ujedno u svojoj drugoj godini nastupanja u među županijskoj ligi naši mlađi kadeti ostvarili su povijestan uspjeh i osvojili 2 mjesto u regiji, u među županijskoj ligi, te stekli pravo nastupa na državnom prvenstvu gdje su osvojili 10 mjesto.
Isto tako u sezoni 2018 osvaja naslov pobjednika kupa regije (Istra i Primorsko goranske županije) te plasirao se u 1/8 finala kupa Hrvatske.
U sezoni 2018/19 kreće sa pomlađivanjem ekipe. Tako u ljeti 2019 postiže i vrhunski rezultat sa kadetima i juniorima u odbojci na pijesku na državom prvenstvu. Naime, kadeti postaju državni prvaci za 2019 a juniori vice prvaci države za 2019 godinu.

Ispravnom se pokazala odluka uprave da se ostane u nižem rangu, te da se posveti radu sa mlađim dobnim kategorijama.

Klub ujedno preko ljeta ima organizirane i treninge te ljetne kampove u beachvolley-u za mlađe dobne kategorije, te organizira i turnire u odbojci na pijesku na terenima u Stela Marisu, od kojih je najpoznatiji „UMAG OPEN“ za trojke u muškoj i ženskoj konkurenciji koji se održava već 9 godina za redom, međunarodnog karaktera (učestvuje 36 ekipa iz Hrvatske, Slovenije Italije…) te i prvenstvo grada Umaga za klubove. S ponosom možemo reći da se u ovih 6 godina napravilo puno za mušku odbojku u Umagu, i to zahvaljujući svim čimbenicima, od članova kluba, trenera igrača, grada Umaga, i njenog gradonačelnika, odjela za društvene djelatnost, zajednice sportova grada Umag, te ustanove za sport i sponzorima.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG-CPM UMAGO

Struktura kluba

Predsjednik kluba  Kristijan Horvatović
Tajnik kluba Goran Slavujević
Trener Luka Burić

Osnivači i članovi skupštine

 

Edi Forza
Goran Slavujević
Alen Vižintin
Danko Brajković
Predrag Žužić
Damir Žužić
Robet Birsa
Mladen Zorić

Broj članova kluba:
Ukupno:  134
Aktivni:     57
Neaktivni   77