10. UMAG OPEN 2018

10 JUBILARNI UMAG OPEN 2018

NAJMASOVNIJE OKUPLJANJE ODBOJKAŠA  NA 10. JUBILARNOM „UMAG OPEN 2018“ MEĐUNARODNOM Turniru u rekreativnoj i veteranskoj odbojci za muške i ženske ekipe

Poštovani,

Jučer u  subotu 27. siječnja 2018. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, održao se 10. Jubilarni UMAG OPEN 2018., Turnir u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji, međunarodnog karaktera, na kojem je došlo rekordnih 52 ekipe, iz 4 zemalja, najveći turnir takve vrste na ovim prostorima srednje Europe.
Na turniru  je sudjelovalo ukupno 52 ekipe (27muških i 25 ženskih ekipa) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Cijelog dana u obje dvorane, tijekom razigravanja po skupinama, imali smo priliku vidjeti vrhunske dvoboje. U ekipama su učestvovali/e i bivši nekadašnji prvotimci klubova iz ovih zemalja koji su doprinijeli tome da smo mogli gledati vrlo atraktivnu i vrhunsku odbojku u obje konkurencije. Nakon razigravanja po skupinama odigrana su još četvrtfinala, polufinala i finala te razigravanje za 3 i 4 mjesto.

Pobjednici ovog 10 Jubilarnog „UMAG OPE 2018“ na kraju su bili, u muškoj konkurenciji ekipa ŠPRICER TEAM iz Maribora, (Slovenija) koja je u finalu pobijedila ekipu ŠD HIT iz Nove gorice (SLO) rezultatom 2:1 u setovima, a kod žena najbolja je bila ekipa MAREA iz Rovinja (Hrvatska) koja je u ženskom finalu pobijedila ekipu MONT FLY TEAM iz Ljubljane (SLO) rezultatom 2:0 u setovima. Finala su bila upravo kakvu su organizatori priželjkivali a mnogobrojna publika je mogla uživati u vrhunskim potezima ekipa.

Nakon turnira svi sudionici i pratioci su se družili na zajedničkoj večeri uz živu muziku, gdje je i izvršena podjela nagrada najboljima. Nagrade najboljima su uručili, sa strane grada dogradonačelnik gospodin Ivan Belušić, te sa strane kluba MOK UMAG-CPM UMAGO (glavnom organizatoru turnira) predsjednik Edi Forza. Posebne plakete su uručene i volonterima SD IKB Umag koji od prvog dana bezrezervno pomažu u organizaciji ovog našeg turnira, te gradu Umagu koji sve ove godine pruža svestranu podršku organizatorima ovog eventa.

Ovaj turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu. Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, te grada Umaga, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.  Ovo nas još više veseli da smo upravo sa našim turnirom započeli godinu, u kojoj grad Umag slavi ovo važno i prestižno imenovanje - Umag Europski grad sporta 2018

 To predstavlja veliko priznanje svima nama i gradu Umagu, koji su godinama ulagali u sport i pogotovo u mlade.

Ovim putem se želim zahvaliti svim učesnicima 10 Jubilarnog „UMAG OPNE 2018“, sucima hrvatske udruge sudaca istarske županije, trenerima MOK Umag i OK Umag, svim volonterima koji su pomagali na turniru u pripremi i realizaciji, te posebno gradu Umagu sa svojim odjelima, logistikom i infrastrukturom, medijima koji su nas popratili te našim sponzorima.

Jedno veliko hvala svima još jednom  i vidimo se dogodine na 11 „UMAG OPEN 2019“

  

www.mokumag.hr  

 

MOK UMAG-CPM UMAGO

Predsjednik kluba

I organizacionog odbora

Edi Forza

10. JUBILARNI „Umag Open 2018“ Turnir u rekreativnoj i veteranskoj odbojci za muške i ženske ekipe

Poštovani,

U subotu 27. siječnja 2018. sa početkom u 9 sati, u umaškim dvoranama u Osnovnoj školi Marije i Line te u dvorani u Stela Marisu, održati će se 10. Jubilarni UMAG OPEN 2018., Turnir u odbojci, u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Na turnir će sudjelovati ukupno 56 ekipa (30 muških i 26 ženskih ekipa, koliko je do sada prijavljeno) iz Italije, BiH, Slovenije i Hrvatske. Po masovnosti ovo je trenutno jedan od najjačih i najvećih turnira takve vrste u Hrvatskoj, te na prostorima bivše države, a i jedan od većih turnira u Europi.

Naime muški odbojkaški klub Umag (MOK UMAG-CPM UMAGO) već 10. godinu za redom organizira ovaj turnir, koji je s godinama postao poznat s obzirom na sve veći broj ekipa koje se iz godine u godinu prijavljuju. Na turniru sudjeluju i nekadašnji igrači raznih Hrvatskih i Slovenskih klubova, te BiH klubova te i neki koji su još uvijek aktivni, što turniru daje i posebnu kvalitetu, od odličnih mečeva te do druženja starih i mladih igrača, te rekreativaca.

Samim time turnir ima i veliki promotivni značaj za odbojku u samom gradu Umagu, što je na kraju krajeva zadnjih godina i rezultiralo sve većom popularnošću kod mladih, te osnivanjem (pored već postojećeg ženskog kluba) i MUŠKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA (MOK UMAG-CPM UMAGO)  i njegovo uključivanje u redovna takmičenja u 2 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi za seniore.
Sve je to ujedno i rezultat rada kluba, sportske zajednice grada Umaga, te grada Umaga i njenog gradonačelnika, koji čine puno za promicanje grada Umaga kao grada sporta, te uključivanje sve više mladih u sportske aktivnosti. Grad Umag je grad koji aktivno brine svojim angažmanom i pomoći  o sportskim aktivnostima svojih građana, svih dobnih i sportskih kategorija.  Ovo nas još više veseli da upravo sa našim turnirom započinjemo godinu, u kojoj grad Umag slavi ovo važno i prestižno imenovanje - Umag Europski grad sporta 2018

 To predstavlja veliko priznanje svima nama i gradu Umagu, koji su godinama ulagali u sport i pogotovo u mlade.

Završetak turnira je planiran oko 19,30 sati (sa finalnim mečevima) u školskoj sportskoj dvorani, nakon čega slijedi večera te zajedničko druženje svih učesnika turnira uz muziku i ples, te  podjela pehara i nagrada.

Zato pozivamo sve ljubitelje dobre odbojke, da dođu gledati mečeve u subotu 27.01.2018.  tijekom cijelog dana u umaškoj Školskoj dvorani i u dvorani u Stela Marisu.

 

MOK UMAG-CPM UMAGO

Predsjednik kluba

Edi Forza

PROPOZICIJE I SISTEM NATJECANJA ZA JUBILARNI ODBOJKAŠKI TURNIR „10. UMAG OPEN 2018“

DVORANE

 • IGRA SE U DVIJE DVORANE: DVORANA OSNOVNE ŠKOLE MARIJE I LINE (Školska 14) TE DVORANA STELLA MARIS (Savudrijska 15) DO POLUFINALA. UTAKMICE U SKUPINAMA I ČETVRTFINALE MUŠKIH IGRAJU SE U OBJE DVORANE.

PRIJAVE

 • PRIJAVE SVIH EKIPA VRŠE SE U ŠKOLSKOJ DVORANI OŠ MARIJE I LINE OD 7:30 DO 8:30 SATI GDJE SE UJEDNO PLAĆA KOTIZACIJA. PO UPLATI KOTIZACIJE, EKIPE DOBIVAJU SENDVIČE, VODE, DIPLOME, BONOVE ZA VEČERU, PRIGODNE POKLONE I DR. U OŠ MARIJE I LINE TURNIR POČINJE U 08:30 SATI. EKIPE KOJE IGRAJU U DVORANI U STELLA MARISU, NAKON IZVRŠENE UPLATE KOTIZACIJE TE PREUZIMANJA GORE NAVEDENOG, UPUĆUJU SE U DVORANU STELLA MARIS, GDJE JE  POČETAK TURNIRA PREDVIĐEN U 9:00 SATI

PROPOZICIJE

 • IGRA SE PO GRUPAMA RAZMJERNO RASPOREĐENIM U DVIJE DVORANE
 • U SVAKOJ DVORANI SE IGRA NA 3 TERENA
 • U GRUPNOJ FAZI IGRA SVAKO SA SVAKIM, 1 SET DO 17 POENA S RAZLIKOM
 • ČETVRTFINALE SE IGRA 1 SET DO 21 POEN S RAZLIKOM, POLUFINALE TE ZA 3. i 4. MJESTO TAKOĐER 1 SET DO 21 S RAZLIKOM. FINALE SE IGRA NA 2 SETA DO 21 POEN S RAZLIKOM I EVENTUALNI 3 SET DO 15 POENA S RAZLIKOM.
 • PRVE EKIPE PO SKUPINAMA PLASIRAJU SE AUTOMATSKI U ČETVRTFINALE, KOD MUŠKIH 8 PRVOPLASIRANIH, KOD ŽENA 6 PRVOPLASIRANE PO GRUPAMA + 2 NAJBOLJE DRUGOPLASIRANE EKIPE UOPĆE
 • RANG LISTA PO SKUPINI ODREĐUJE SE TEMELJEM BROJA DOBIVENIH UTAKMICA. UKOLIKO VIŠE EKIPA IMA JEDNAK BROJ DOBIVENIH UTAKMICA, ONDA SE POREDAK RAČUNA TEMELJEM POEN KOLIČNIKA, TJ. DIJELI SE ZBROJ DOBIVENIH POENA SA ZBROJEM IZGUBLJENIH POENA
 • UTVRĐIVANJE NAJBOLJE 2 DRUGOPLASIRANE EKIPE IZ SVIH SKUPINA, ODREĐUJE SE NA OSNOVU POEN KOLIČNIKA, TJ. ZBROJA DOBIVENIH POENA I ZBROJA IZGUBLJENIH POENA.
 • KOD ODREĐIVANJA NAJBOLJE DRUGOPLASIRANE EKIPE KOD ŽENA, U SKUPINAMA GDJE IMA 5 EKIPA, NE UZIMA SE U OBZIR REZULTAT ZADNJE PLASIRANE EKIPE U GRUPI.

 

 • ČETRVTFINALE KOD MUŠKIH:
 • IGRA SE TAKOĐER U OBJE DVORANE. PRVOPLASIRANE EKIPE PO SKUPINI SE KRIŽAJU NA SLJEDEĆI NAČIN: A1-B1, C1-D1, E1-F1, G1-H1.
 • POLUFINALE KOD MUŠKIH:
 • POBJEDNIK A1-B1 IGRA S POBJEDNIKOM G1-H1, A POBJEDNIK C1-D1 IGRA S POBJEDNIKOM E1-F1.
 • ČETVRTFINALE KOD ŽENA:
 • OBZIROM DA JE KOD ŽENA 6 GRUPA, SISTEM JE SLJEDEĆI: PRVOPLASIRANJE EKIPE IZ ONIH GRUPA ČIJE SU DRUGOPLASIRANE EKIPE UŠLE U ČETVRTFINALE, AUTOMATSKI IGRAJU MEĐUSOBNO, A OSTALE EKIPE ULAZE U BUBANJ ZA DALJNJE IZVLAČENJE (ORGANIZATOR)
 • POLUFINALE KOD ŽENA
 • NAKON ČETVRFINALA, POBJEDNIČKE ŽENSKE EKIPE ULAZE PONOVNO U BUBANJ NA IZVLAČENJE ZA POLUFINALE

ORGANIZATOR  ZADRŽAVA PRAVO DA, U SLUČAJU POTREBE, PROMJENI SUSTAV TAKMIČENJA U DRUGOM DJELU NATJECANJA, S OBZIROM NA VELIKI BROJ EKIPA I NA VREMENSKO OGRANIČENJE. UJEDNO, MOLE SE SVE EKIPE DA SE PRIDRŽAVAJU VREMENA POČETKA TURNIRA  TE RASPOREDA (SATNICA JE OKVIRNA),  KAKO BI TURNIR PRIVELI KRAJU SUKLADNO PLANU.

VEČERA I ZABAVA

 • VEČERA I ZABAVA UZ MUZIKU POČINJU OD 19 h (ZA ONE KOJI IGRU ZAVRŠE DO TADA). ISTE ĆE SE ODRŽATI U BOĆARSKOM DOMU U MARIJI NA KRASU (cca 3 km OD UMAGA, gdje i proteklih godina). TIJEKOM VEČERI BIT ĆE IZVRŠENA I PODJELA NAGRADA KOJA JE PREDVIĐENA U 21:30 SATI.

NAPOMENA:

MOLIMO SVE EKIPE DA SE, ZBOG VELIKOG BROJA EKIPA, PRDIRŽAVAJU RASPOREDA I SATNICE POČETKA TURNIRA. RASPORED IGRANJA ĆE BITI IZVJEŠEN U SVAKOJ DVORANI TE ĆE SVE EKIPE BITI OBAVIJEŠTENE I PUTEM email-a, Facebook-a, kao i naših web stranica (www.mokumag.hr ).

 

ZA SVE UPITE OKO TAKMIČENJA I OSTALIH DETALJA, U SVAKOJ DVORANI BIT ĆE VAM NA RASPOLAGANJU VODITELJ TAKMIČENJA, SUCI, KAO I STAFF ORGANIZATORA. U SVAKOJ DVORANI JE PREDVIĐEN ŠANK S PIĆEM ZA SVE TAKMIČARE TE VOĆE I KRAFNE. NARUKVICE KOJE ĆETE STAVITI PRIJE POČETKA TURNIRA, OMOGUĆIT ĆE VAM BESPLATNU KONZUMACIJU.

 

VIDIMO SE U SUBOTU 27.01.2018. NA 10. JUBILARNOM ODBOJKAŠKOM TURNIRU „UMAG OPEN 2018“!

 

SPORTSKI POZDRAV,

 

MOK UMAG-CPM UMAGO

Edi Forza

Predsjednik kluba i

Organizacioni odbor Asocijalni 

10. JUBILARNOG „UMAG OPEN“ 2018

 

 

Kontakti:
Danko Brajković – voditelj takmičenja (dvorana Stella Maris) +385 95 9117430

Ivica Ico Radočaj – glavni voditelj takmičenja (dvorana OŠ Marija i Lina)            +385 98 1738007

Goran Slavujević (voditelj staff-a) +385 98 9045682

Edi Forza (direktor turnira) +385 98 224960

www.mokumag.hr