GRAD UMAG PROGLAŠEN U BRUXELLESU „EUROPSKIM GRADOM SPORTA ZA 2018 GODINU“

GRAD UMAG PROGLAŠEN U BRUXELLESU „EUROPSKIM GRADOM SPORTA ZA 2018 GODINU“

Grad Umag je odavno (pre)poznat kao grad sporta i rekreacije, a tradicionalnu „neformalnu“ titulu pretvorio je u službenu prilikom svečane ceremonije proglašenja europskih prijestolnica i gradova sporta koja se održala 6. prosinca 2017. godine u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Vili Bassanese, njegov zamjenik Ivan Belušić, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg te pročelnik UO za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Nakon uvodnih pozdrava europarlamentaraca i predsjednika Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe) Gian Francesca Lupattellija, delegacija Grada Umaga svečano je preuzela zastavu Europskog grada sporta za 2018. godinu i time potvrdila izvrsnost u navedenom segmentu.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo što je Umag dobio prestižnu titulu, odnosno dodatnu potvrdu da je sklad sredine, usluga i infrastrukture u Umagu postigao najvišu razinu. „U današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Umag je jedini grad u RH koji već 7 godina uspješno organizira Sajam sporta, odnosno Festival sporta, u kojem sportaši prenose svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomažu u izgradnji zdravog načina življenja i sportskog napretka. Nadalje, kako bi našim sugrađanima omogućili najbolje uvjete, svi gradski sportski objekti suvremeno su opremljeni te za umaške udruge potpuno besplatni. Kvalitetnim financiranjem javnih potreba u sportu podigli smo kvalitetu pedagoškog rada s mladima te broj i opremljenost sportskih objekata. Ujedno je stvorena i jedinstvena sinergija između javnog i privatnog sektora te su udovoljeni uvjeti za održavanje brojnih sportskih događaja i manifestacija na nacionalnoj i međunarodnoj razini.“ istaknuo je Bassanese.

Titula „Europski grad sporta“ za Grad Umag ne znači samo promidžba Umaga, već i mogućnost suradnje s drugim europskim gradovima koji nose istu titulu, kao i lakša dostupnost značajnih sredstava iz EU. Naslov Europskog grada sporta predstavlja veliku čast za Grad Umag i njegove sugrađane, odnosno zalog za budućnost i nove naraštaje.

MOK UMAG – CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.