ŠKOLA ODBOJKE – PREZENTACIJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA UMAGA

Jučer 07.12.2017. MOK UMAG-CPM UMAGO u suradnji sa hrvatskom OŠ Marija i Lina, te sa talijanskom školom SEI Galileo Galilei, održao prezentaciju odbojke, kao sporta, za učenike od 1. do 4. razreda.

MOK Umag-CPM Umago već tradicionalno 3. godinu za redom održava 2 puta godišnje prezentaciju odbojke u osnovnim školama grada Umaga, kao što je i u godišnjim programima rada kluba. Tijekom prezentacije pokazane su osnove tehnike u ovom sportu. Cilj prezentacije je približiti ovaj naš sport mladima, s obzirom da zadnjih 15 godina ovaj sport postaje sve više dijelom sportske obitelji grada Umaga. Naime pored ženskog odbojkaškog kluba OK Umag,-CP Umago, u našem gradu već 6 godina aktivno djeluje i muški odbojkaški klub MOK UMAG-CPM UMAGO,  koji skupa okupljaju već više od 160 članova svih uzrasta. Ove prezentacije imaju i zadaću pedagoškog rada s mladim naraštajima, jer  u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Ova promocija je samo potvrdila nastojanja grada Umaga, nakon prekjučerašnje nominacije od strane europske komisije, Europskim gradom sporta za 2018 godinu, da omogući svim svojim sugrađanima bavljenje sportom u cilju izgradnje zdravog načina življenja i sportskog napretka.

Prezentaciju je vodio naš iskusni prekaljeni trener (trener MOK UMAG-a) gospodin Dragan Salapura, u prisutnosti nastavnika nižih razreda u osnovnim školama.
Ovim putem se zahvaljujemo ravnateljima obiju škola te nastavnicima koji su sa zadovoljstvom (kao i svake godine) pomogli oko ove inicijative.

Edi Forza
Predsjednik kluba

MOK UMAG- CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.