ŠKOLA ODBOJKE UMAŠKIH ODBOJKAŠKIH KLUBOVA

 

ŠKOLA ODBOJKE UMAŠKIH KLUBOVA

 

Danas smo obišli umašku školu odbojke koja se redovito održava u našoj dvorani, u sklopu redovnog rada klubova, a vode ju treneri Muškog odbojkaškog kluba MOK UMAG-CPM UMAGO Dragan Salapura, te trener ženskog odbojkaškog kluba OK UMAG-CP UMAGO Ivica Radočaj. Imali smo priliku vidjeti na djelu 40 tak dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 10 godina, kako veselo i puni entuzijazma treniraju i uče osnove odbojke.
Rad koji umaški odbojkaški klubovi provode, prvenstveno je orijentiran na rad sa mladima, jer to su osnove i budućnost klubova. U tome je bitan faktor i kvalitetan i profesionalni kadar, koji sigurno naši klubovi imaju u svojim trenerima, Draganu Salapuri i Ivici Radočaj. Oba kluba trenutno broje 160 članova svih dobnih kategorija.
MOK Umag-CPM Umago, kao i OK Umag-CP Umago, kroz redovan rad sa mladima, nastavljaju širiti svoje redove. Svi znamo da u gradu gdje je tradicija igranja timskih sportova prvenstveno u rukometu (sa tradicijom od 65 godina), vrlo zahtjevno promovirati neki novi sport i približiti ga mladima.
No, MOK UMAG-CPM UMAGO već četvrtu godinu za redom polako raste i širi se među mladima. Trenutno klub broji 17 polaznika škole odbojke te 9 mlađih kadeta, i 11 juniora, što je zavidan broj i porast u odnosu na prošlu godinu. U klubu smo vrlo ponosni na rad cijelog stručnog stožera, na čelu sa našim trenerom Draganom Salapurom i članovima uprave kluba, koji su na kraju prošle sezone, opet donijeli odluku o ne ulasku seniorske ekipe u 1 NOL (nakon ponovnog osvajanja naslova prvaka 2 NOL zapad) u viši rang natjecanja, nego da se nastavi i dalje radom sa mladima i proširi baza kluba. Shodno tome, vidljivi su i rezultati te rast broja djece koja sve više prihvaća i ovaj novi sport. Polako ali sigurno uz kvalitetan rad struke, vidljiv je napredak kluba i to samo potvrđuje ispravnost odluke uprave kluba. Ovakve odluke svakako imaju za cilj pedagoški rad s mladim naraštajima, jer u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice.
Nakon odmaka od tri i pol godine možemo reći sa ponosom da smo na dobrom i ispravnom putu, te da treba nastaviti u tom pravcu, promovirati čim više među mladim naraštajima ovaj sport, koji je inače u svijetu po masovnosti kao timski sport,  na 1.mjestu. Zato od posebnog je značaja i promocija ovog sporta u školama, tako da već od malih nogu djeca se upoznaju sa ovim sportom.
Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG- CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.