ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA „MOK UMAG“-„CPM UMAGO“

 

Dana 16.11.2018. godine sa početkom u 20 sati, u pizzerii Luna održana je redovna godišnja skupština kluba MOK UMAG-CPM UMAGO.
Skupštini su bili nazočni svi članovi (osnivači) kluba.
Nakon usvajanja dnevnog red i svih formalnosti, predsjednik kluba Edi Forza je podnio izvještaj o radu za 2018 godinu te plan rada za 2019, dok je tajnik kluba Goran Slavujević podnio financijsko izvješće za 2017. godinu te financijsku situaciju za 2018 zaključno sa 31.10.2018. Nakon toga iznio je financijski plan za 2019, koji je za 10% veći nego 2018 s obzirom na povećanje broja kategorije i djece.
Članovi skupštine su jednoglasno prihvatili sva izvješća predsjednika i tajnika kluba za protekli period i plan rada i financijski plan za 2019. godinu i dali punu podršku upravi kluba.
Ovo je po svim pokazateljima bila najuspješnija godina za klub od njegovog osnivanja 2011. godine u kojoj su postignuti odlični rezultati u svim kategorijama.
Osnovne smjernice kluba i dalje su prvenstveno rad sa mladima i širenje baze te promocije odbojke i odbojke na pijesku pogotovo među mladom populacijom.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG-CPM UMAGO

IZVJEŠĆE RADA KLUBA  MOK UMAG-CPM UMAGO, ZA PERIOD OD 01.01.2018. DO 31.12.2018.

Tijekom prvih  mjeseci 2018 godine,  MOK UMAG-CPM UMAGO, nastavio je sa treninzima i pripremom za nastavak prvenstva (u 2 mjesecu) 2 HOLZ seniori, te sa treninzima mlađe dobnih kategorija. Ujedno je tijekom mjeseca siječnja organizirao  (27.01.)  je 10. Međunarodni rekreativni turnir UMAG OPEN 2018 na kojem je učestvovalo 53 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, iz Slovenije, Italije, BiH, i Hrvatske. To je ujedno i postao najveći turnir te vrste u Hrvatskoj i srednjoj europi po broju ekipa.

U međuvremenu nastavilo se sa prvenstvom i dečki MOK UMAG-CPM UMAGO ostvarili su u drugom djelu, veličanstven uspjeh zabilježivši 4 pobjeda za redom, te u svojoj trećoj sezoni u 2 HOLZ za seniore osvojili naslov prvaka 2 HOLZ drugu godinu za redom. Istovremeno se radilo sa 20 dječaka raznih dobnih kategorija. Isto tako moramo istaknuti veličanstven uspjeh mlađih kadeta koji su zauzeli drugo mjesto u regiji, u međužupanijskoj ligi,  u svojoj prvoj godini takmičenja (istaknuti treba da im je malo nedostajalo da budu prvi) i time stekli pravo nastupa na državnom prvenstvu koje se održalo u Rovinju od 11-13.05.2018. i ostvarili odličan uspjeh plasiravši se na 10. mjestu u Hrvatskoj.

Po završetku dvoranskog djela treninga, krajem svibnja prešlo se na pješčane terene (odbojku na pijesku) gdje se nastavilo sa treninzima.

Početkom mjeseca linja i točnije od 13.-19.06. održao se 3. Kamp odbojke na pijesku za dječake i na kojem je sudjelovalo 19 učesnika. Treću godinu za redom imali smo iznimno dobar odaziv, te je vidljivo da je kamp jako dobro prihvaćen kod djece i samih roditelja, te se sprema novi kamp u 2019. (lipanj) po završetku škole.

Od 22-24. lipnja u suradnji sa HOS-om (hrvatskim odbojkaškim savezom) i gradom Umagom, održan je međunarodni turnir „Otvoreno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku pod nazivom CROATIA OPEN 2018.“ na kojem je sudjelovalo 25 ekipa, 14 u muškoj konkurenciji i 12 u ženskoj. Ekipe su bile iz Slovenije, Srbije, i Hrvatske. Organizacija turnira je bila više nego odlična, postavljene su tribine i šatori, te sva potrebna logistika (pomogli grad i gradska poduzeća). 40 djece iz naših klubova i naši treneri (obaju odbojkaških klubova, MOK UMAG i OK UMAG) pomagalo je tijekom 3 dana turnira. Savez je osigurao i TV prijenos preko Arene sporta. Vrijeme je bilo idealno. Snimljen je i kratak film koji možete vidjeti na Youtbe.

07.07.2018. održao se turnir 8. Prvenstvo grada Umaga za klubove u muškoj i ženskoj konkurenciji za titulu Kralja i Kraljice Stela Marisa. Sudjelovalo je ukupno 12 ekipa.

21.07.2018. na terenima u Stella Marisu održan je i tradicionalni 8. Međunarodni turnir u trojkama za muške i ženske ekipe u odbojci na pijesku pod nazivom 8. UMAG OPEN 2018 TROJKE. Na turniru je sudjelovalo 36 ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Taj turnir s vremenom postaje jedan od većih turnira u Hrvatskoj u odbojci na pijesku i iz godine u godinu sve je veći broj ekipa. Organizacija je bila vrlo dobra ako ne i odlična, i to zahvaljujući i sponzorima te gradu Umagu (koji je pomogao sa logistikom) te članovima MOK Umag-CPM Umago i pomoći ŠRD IKB.

U 9 mjesecu počeli smo sa pripremama za dvoranu, za sezonu 2018/19. Od ove godine MOK UMAG ima službenu i juniorsku ekipu koja se takmiči u međužupanijskoj ligi (PGŽ i Istarske Županije). Isto tako ove je godine prijavljena i ekipa dječaka u mini odbojci u županijskoj ligi (zajedno sa curama) u kojoj se igra 8 kola. Klub polako iz godine u godinu raste, te dokazuje da je politika uprave da se prvenstveno radi sa mladima pokazala ispravnom.

Početkom listopada, točnije 21.10., seniori MOK UMAG-a – CPM UMAGO odigrali su finale kupa za regiju zapad protiv drugoligaša OK GORNJA VEŽICA iz Rijeke te ostvarili još jedan vrhunski rezultat za kluba, plasiravši se među 16 ekipa u Hrvatskoj, u 1/8 finala, koje su izborile pravo boriti se za kup. Tako je 24.10. odigrana utakmica 1/8 finala kupa Hrvatske protiv premjer ligaša MOK RIJEKA. Bila je to jedinstvena prilika da naši dečki zaigraju protiv jake momčadi iz premjer lige. MOK RIJEKA je prošla dalje, a naši dečki su imali jedno veličanstveno iskustvo.

Isto tako tijekom mjeseca listopada održane su prezentacije odbojke u osnovnim školama Marija i Lina te SEI Galileo Galilei, radi približavanja odbojke mlađim uzrastima.

Seniori su u novu sezonu krenuli 10.11.2018. dok juniori i dječaci (mini odbojka) su sa natjecanjem krenuli već u listopadu.

Klub djeluje tijekom cijele godine. Tijekom zime održava treninge za djecu svih uzrasta u dvorani, a tijekom ljetnih mjeseci (od 01.05. pa do kraja 9 mjeseca, obično)  na gradskim terenima u Stella Marisu. Klub trenutno radi sa 47  člana raznih uzrasta (od 10-30 godina), od toga trenutno ima 13 seniora i 34 dječaka raznih uzrasta (juniori 11, mlađi kadeti 6, dječaci 17)

Plan za narednu godinu je nastaviti kvalitetno raditi, pogotovo sa mladima, te proširiti bazu mladih. Nastaviti ćemo sa radom i promocijom odbojke u školama, te odbojke na pijesku i pokušati pridobiti što više djece koja bi se bavila i tim sportom, i time proširiti bazu, i stvoriti uvjete za kontinuirani rad. Klub trenutno broji 49 aktivna člana raznih uzrasta, 8 osnivača i 33 trenutno neaktivan član.

PLAN RADA KLUBA  MOK UMAG-CPM UMAGO, ZA PERIOD OD 01.01.2019. DO 31.12.2019.

Tijekom 2019. godine,  MOK UMAG-CPM UMAGO, planira pored nastavka redovne aktivnosti kluba a to je rad sa seniorskom ekipom i rada sa mlađe dobnim kategorijama ,slijedeće aktivnosti:

 • Redovni treninzi seniorske ekipe te juniorske, počinju odmah 07.01.2019. dok mlađi kadeti i dječaci sa treninzima počinju 17.01.2019.
 • U siječnju, točnije 26.01.2019. organizaciju Međunarodnog turnira 11. UMAG OPEN 2019 za muške i ženske ekipe u dvoranskoj odbojci u trajanju od 1 dana na kojem se očekuje rekordan broj ekipa, oko 60, iz 4 zemalja Italije, Slovenije, BiH te Hrvatske.
 • Trenutno se vode pregovori oko projekta „Trilaterala“ Umag-Portorož-Trst, gdje bi to bio 3-godišnji projekat tokom cijele godine pogotovo školske, gdje se u svakodnevne treninge djece dodaju i mjerenja ortopedske motoričke psihosocijalne i tehničke prirode zaradi zdravlja i razvoja djece a na isti način u ovom slučaju u 3 grada iz 3 države. Djeca imaju isti program i mjesečno se susreću nekoliko puta vikendom, gdje se organiziraju turniri. Uključena su i predavanja trenerima i asistentima-suradnicima na projektu (te vikende). Na kraju godine organiziramo kampove različitog uzrasta u sva 3 grada. Ova vrsta projekta zna biti i financirana od strane EU fondova. Ovaj projekat bi bio u suradnji sa jednim od najvećih svjetskih odbojkaša Vladimirom Grbićem i njegovom fondacijom. Projekt (ako dobije potporu europske komisije) bi trebao započeti u 9 mjesecu 2019.
 • U veljači počinje drugi dio natjecateljske sezone 2018/19 za seniore koji završava krajem mjeseca travnja ili početkom svibnja
 • U ožujku održati e se još jedna prezentacija odbojke u osnovnim školama grada Umaga
 • Istovremeno u ožujku počinje drugi dio natjecanja sezona 2018/19 za Juniore i mlađe kadete koji završava krajem mjeseca svibnja sa eventualnim nastupom na državnom prvenstvu neke od kategorija (ako se izbori plasman)
 • U mjesecu svibnju i kolovozu točnije od 21-22. svibnja i od 1-2. kolovoza, organizirat će se u suradnji sa američkim sveučilištem UCLA međunarodni turnir u beachvolley-u za žene u trajanju od 2 dana
 • U lipnju (sredinom ) organizirat će se 4. Kamp za djecu u odbojci na pijesku.
 • Od 22-25.06.2019. organizirat će se u suradnji sa HOS-om (hrvatskim odbojkaškim savezom) 2. po redu otvoreno prvenstvo Hrvatske CROATIA OPEN 2019. u odbojci na pijesku.
 • Također u lipnju (zadnji vikend), organizirat će se 9. Prvenstvo grada Umaga za klubove u odbojci na pijesku
 • Krajem srpnja točnije 21 ili 28.07.2019. organizirati će otvoreno prvenstvo Umaga za trojke u odbojci na pijesku          9. UMAG OPEN 2019. , međunarodni turnir na kojem svake godine sudjeluje sve više ekipa (lani 36 a ove godine očekujemo oko 42) 
 • Od 1. do 2. kolovoza organizirat će se još jedan turnir u suradnji sa američkim sveučilištem UCLA za žene
 • Krajem kolovoza ili najkasnije 01.09. počinje se sa radom u dvorani, za seniore, juniore, mlađe kadete i dječake. Isto tako se organiziraju pripremne utakmice te sudjelovanje na nekoliko turnira
 • Nastupat će se u kupu Hrvatske (rujan-listopad, seniori)
 • Listopad početak takmičenja u svim kategorijama
 • Krajem listopada ili početkom studenog opet se organizira prezentacija odbojke po osnovnim školama grada Umaga. Osnovni cilj i plan rada kluba je na promociji odbojke kod mlađih dobnih kategorija.
 • Priključuje se raznim eventualnim manifestacija vezanih uz odbojku te promociji iste.
 • Probati ćemo sa mlađe dobnim kategorijama organizirati čim više utakmica i van službenih natjecanja kako bi dobili što više iskustva, te organizacijom turnira njihovih uzrasta.
 • U 2019 planira se i nastupiti na nekoliko turnira i sa seniorskom ekipom o tome gdje i kada će se odlučiti u hodu i ovisno od financijske situacije.

Osnovni cilj rada kluba je rad sa mladima te promocija i popularizacija odbojke i odbojke na pijesku među mladima. Zato su sve aktivnosti podređene posebno radu sa mladima.  U sezoni 2017/18 nakon osvajanja drugu godinu za redom naslova prvaka 2 HOLZ seniori, Izvršni odbor kluba je donio odluku o ostanku u 2 HOL zapad, kako bi se i dalje radilo na proširenju baze (mladi kadrovi) i čim bolje se fokusirali i posvetili radu sa mladima.
Klub je aktivan svih 12 mjeseci, jer nakon dvoranske odbojke prelazi se na pijesak gdje se nastavlja sa aktivnostima kako gore napomenuto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.