MEĐUNARODNI TURNIR U BEACHVOLLEY-u „2 BRING IT PROMOTION’S OPEN 2019“ Umag 01-02.08.2019

2. BRING IT PROMOTIONS OPEN 2019

Od 01-02.08. na terenima u Stella Marisu-Vila rita, održao se drugi međunarodni turnir od serije od dva turnira, koji zajedno organiziraju američka firma Bring It Promotions, MOK Umag, grad Umag, Turistička zajednica grada Umag, te Plava Laguna, u beachvolley-u (odbojci na pijesku), naziva „2 Bring It Promotion’s OPEN 2019“, u ženskoj konkurenciji.
Na turniru je učestvovalo ukupno 11 ekipa sa 2 kontinenta i iz 4 zemalja, od kojih, 5 sa Američkog sveučilišta iz Kalifornije, Los Angelesa „UCLA“ (dvije ekipe nisu mogle se natjecati zbog povreda), 3 ekipe iz Slovenije, 1 ekipa iz Finske i 2 ekipe iz Hrvatske.
Hrvatsku su predstavljale lanjske državne prvakinje u kategoriji U 16, Malu i Eni Celić, te ekipa u sastavu Rudy Renko Ilić i Megi Buvinić, obje iz Umaga. Ovo je za njih bilo jedno novo i lijepo iskustvo, gdje su imale priliku odmjeriti snage sa vrhunskim ekipama.
Ova dva dana smo imali priliku vidjeti vrhunsku odbojku na pijesku i bezbroj mečeva, sa vrhunskim potezima svih sudionica turnira, tako da su ljubitelji odbojke na pijesku uživali.
Ove godine je MOK Umag uspostavio suradnju sa američkom firmom Bring It Promotions koja inače dolazi u Hrvatsku već 14 godina i dovodi u tijekom godine odbojkaške ekipe sa američkih sveučilišta na pripreme. Odlučeno je da se ove godine tijekom ljeta organiziraju međunarodni beachvolley turniri u ženskoj konkurenciji.
Na zadovoljstvo organizatora, američka firma Bring I Promotion, izrazila je želju za daljnjom suradnjom u organizaciji ovakvih turnira, te su već dogovoreni daljnji koraci u tom smjeru.
Grad Umag, inače hrvatska koljevka beachvolley-a i MOK Umag, nastavljaju sa organizacijom vrhunskih turnira u ovom sportu, u kojem su bili pioniri u Hrvatskoj.
Ove godine se ujedno i obilježava 25 godišnjica od organizacije 1. službenog Otvorenog prvenstva Hrvatske koji se održao upravo u Umagu od 12-14.08,.1994. godine na terenima u Katoru, odakle je sve krenulo, i Umag ispisao povijest odbojke na pijesku u Hrvatskoj.
Zahvaljujemo se gradu Umagu, turističkoj zajednici grada Umag, Plavoj Laguni, te svim volonterima, koji su pomogli oko organizacije.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK Umag-CPM Umago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.