CEV Školski Projekt – „Igraj odbojku, odrasti sa njom“

CEV Projekt G.Galilei

CEV Školski Projekt – „Igraj odbojku, odrasti sa njom“

Naš klub MOK UMAG-CPM UMAGO u svojim osnovnim i primarnim ciljevima u svom radu, ima prvenstveno rad sa mladima. Već od svog samog osnivanja, surađuje sa osnovnim školama u gradu Umagu, a u cilju promocije sporta i odbojke posebno, među mladima.
U sklopu svog djelovanja i aktivnosti, naš je klub u suradnji zajedno sa Talijanskom osnovnom školom SEI Galileo Galilei iz Umaga, pristupio projektu europske odbojkaške federacije (CEV) a koji je podržao i naš nacionalni odbojkaški savez (HOS) pod nazivom i sloganom  “Play Volleyball, grow with it”, koji ima za cilj približiti djecu u dobi 6 – 14 godina odbojkaškom sportu, zdravom načinu života, važnostima timskog duha i fair playa, kroz razvoj odbojke u školama.
Inicijativu CEV-a od 2018. godine podržalo je 15 nacionalnih odbojkaških saveza, a među njima i Hrvatski odbojkaški savez.
Projekt se održava u 20 osnovnih škola diljem Hrvatske, a ambasador projekta proslavljeni je hrvatski odbojkaš te pomoćni trener muške reprezentacije Hrvatske, Tomislav Ćošković.
Uz ambasadora Ćoškovića projekt vode predsjednik Odbora za razvoj odbojke u školama Vladimir Grudenić, Zvonimir Bogdanović, Davor Hrelja, Ivan Hrg i Antonio Surać
.
Tako je tijekom 2019 održano nekoliko prezentacija u SEI Galileo Galilei od strane ambasadora projekta, gdje su prezentirane osnove odbojke, i važnost bavljenja sportom (odbojke) važnosti razvoja timskog duha i zdravom načinu života, pogotovo kod mlađih uzrasta.
Danas, 20.listopada,  je tim povodom, direktoru talijanske osnovne škole SEI Galilei Galilei, gospodinu Ardenu Sirotiću, uručena jedna odbojkaška mreža i lopte, od strane predsjednika MOK UMAG-CPM UMAGO gdina. Edi Forze, a koje je dostavio nositelj projekta (Hrvatski odbojkaški savez), uz zahvalu i potporu za uspješno sudjelovanje u projektu.
Ovim projektima se pokušava promovirati odbojka i sport općenito,  kod mladih te ih poticati na bavljenje sportom. Ovo je sigurno jedan hvale vrijedan projekt, koji se provodi od strane našeg saveza.
Za napomenuti je, kako je naša talijanska osnovna škola SEI Galileo Galilei jedina škola iz Istarske županije koja je pristupila ovom projektu.
Zahvaljujemo se direktoru i svim djelatnicima škole na podršci i aktivnom sudjelovanju u ovom projektu.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG-CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.