ŠKOLA ODBOJKE – PREZENTACIJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA UMAGA

Danas 01.10.2019. MOK UMAG-CPM UMAGO (muški odbojkaški klub)  zajedno sa OK UMAG (ženskim odbojkaškim klubom) u suradnji sa talijanskom školom SEI Galileo Galilei, održao prezentaciju odbojke, kao sporta, za učenike od 1. do 4. razreda.

MOK Umag-CPM Umago već tradicionalno 5. godinu za redom održava 2 puta godišnje prezentaciju odbojke u osnovnim školama grada Umaga, kao što je i u godišnjim programima rada kluba. Tijekom prezentacije pokazane su osnove tehnike u ovom sportu, uz puno i zabave i igre. Cilj prezentacije je približiti ovaj naš sport mladima, s obzirom da zadnjih 16 godina ovaj sport postaje sve više dijelom sportske obitelji grada Umaga. Naime pored ženskog odbojkaškog kluba OK Umag,-CP Umago, u našem gradu već 8 godina aktivno djeluje i muški odbojkaški klub MOK UMAG-CPM UMAGO, koji skupa okupljaju već više od 170 članova svih uzrasta. Ove prezentacije imaju i zadaću pedagoškog rada s mladim naraštajima, jer  u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Ova promocija je samo potvrdila nastojanja grada Umaga, nakon nominacije od strane europske komisije, Europskim gradom sporta za 2018 godinu, da omogući svim svojim sugrađanima bavljenje sportom u cilju izgradnje zdravog načina življenja i sportskog napretka.

Prezentaciju je vodio naš iskusni prekaljeni trener (trener MOK UMAG-a) gospodin Dragan Salapura, zajedno sa bivšim kapetanom Hrvatske muške reprezentaciji i bivšim igračem, te trenerom OK UMAG-a, Ivicom Radočajem, u prisutnosti nastavnika nižih razreda.
Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju škole SEI Galileo Galilei gospodinu Ardenu Sirotiću, te nastavnicama koje su sa zadovoljstvom (kao i svake godine) pomogle oko ove inicijative.

Edi Forza
Predsjednik kluba
MOK UMAG- CPM UMAGO

Prezentacija odbojke u OŠ SEI Galileo Galilei 10/2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.