SRETAN 10. ROĐENDAN MOK UMAG-CPM UMAGO, 06.12.2011. – 06.12.2021.

Na današnji dan prije točno 10 godina,, 06.12.2011. grupa entuzijasta i zaljubljenika u odbojku i odbojku na pijesku, osnovala je Muški odbojkaški klub Umag – Club pallavolo maschile Umago (MOK UMAG-CPM UMAGO), na osnivačkoj skupštini, prvotno kao KOP UMAG-BVC UMAGO, da bi 2015. promijenio ime u MOK UMAG-CPM UMAGO, kako bi dečkima ponudili još jedan kolektivni sport kojeg nije bilo u Umagu.

U tih 10 godina postojanja, napravljeno je jako puno za mušku odbojku, dvoransku i odbojku na pijesku, na što smo jako ponosni, te zahvalni svima koji su doprinijeli tome.
Od organizacije raznih turnira, ljetnih i zimskih (9 ljetnih Umag OPEN-a, 10 je odgođen zbog COVID-a, u beachvolley-u, i 12 dvoranskih zimskih UMAG OPEN-a, koji je 2020 godine okupio 57 ekipa iz 5 zemalja iz regije te postao simbol veteranske i rekreativne odbojke na prostorima srednje Europe), organizaciju prijateljskih utakmica Hrvatske ženske reprezentacije, pokretanja škole odbojke, početak takmičenja seniora, juniora kadeta i mlađih kadeta,  u međužupanijskim ligama, te mini odbojkaša u županijskoj ligi, organiziranje ljetnih kampova, te osvajanja i naslova prvaka za seniore u 2. HOL zapad u sezoni 2016/17., 201718, te 2019/2020, 2 puta plasman u 1/8 finala kupa Hrvatske 2018 i 2019.
2018 organizirano je i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku CROATIA OPEN 2018., a 2019 organiziran je CEV Continental Cup koji je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za olimpijadu u Tokyo 2020. za reprezentacije iz 8 zemalja.
Već 6 godina za redom u 6 mjesecu, organizira se Umag Beachvolley camp za dječake, na kojem je i ove godine bilo 20 dječaka.
U odbojci na pijesku 2019 godine, naši KADETI su postali državni prvaci za 2019, a JUNIORI vice prvaci države, dok 2020, juniori su bili 3 u Hrvatskoj. Kao i prošle, tako i ove godine kadeti su učestvovali u kvalifikacijama za reprezentaciju i odlazak na europsko prvenstvo u kategoriji U20.  Isto tako uspostavili smo u odbojci na pijesku i suradnju sa dva najveća američka sveučilišta (USC i UCLA) te sa firmom BRING IT PROMOTION organizirali i dva međunarodna turnira u beacvolley-u tijekom ljeta 2019.
Od ove 2021 godine, naš klub nastupa i igra u 1. Nacionalnoj ligi u odbojci na pijesku i ostvario odličan uspjeh te završio na kraju kao četvrto plasirani od ukupno 8 ekipa. Vrhunski rezultat za prvu godine, i sa spoznajom da su uglavnom igrali dečki koji su stasali u našem klubu.
Glavni cilj kluba u svom radu je prvenstveno rad sa mladima, te smo zato i ove godine odlučili ostati u 2 HOLZ (iako smo imali priliku nastupati u Super ligi) kako bi i ove godine pružili priliku mladima da igraju u seniorskoj ekipi, te kako bi što bolje proširili bazu dječaka i mlađih kadeta i kadeta.
Nažalost zbog epidemije COVID-a, u 2020 godini, bili smo primorani djelomično obustaviti treninge tijekom proljeća, no nastavili smo sa aktivnostima u 5 mjesecu i priveli većinu programa do kraja. Početak nove sezone 2020/21 opet je bila u znaku epidemije COVID-19, i trenutno su obustavljene sve aktivnosti, nadamo se da će to proći čim prije.
Iako je godina koja je za nama (2021) bila dosta neizvjesna zbog epidemije, klub je uspio odraditi sve zacrtane planove i programe, uz napore svih njegovih članova i uprave kluba, te ostati financijski stabilan.
Kad pogledamo unatrag, onda postajemo svjesni da je napravljeno puno za mušku odbojku u našem gradu, na što smo jako ponosni, te nam je to dodatna motivacija da nastavimo u tom pravcu.
Danas klub broj 59 aktivnih članova u svim uzrastima i što posebno veseli to, da polako ali sigurno svake godine dobivamo nove mlade članove koji se priključuju odbojci.
Sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo ljudi koji su osnovali klub, koji su svojim entuzijazmom i dobrom voljom sve to pokrenuli, uz veliku pomoć grada i njegovih institucija i ustanova, koji su prepoznali rad kluba, i na kraju svih koji su se uključili u rad, članova, igrača, volontera, trenera, koji su dali svoj doprinos svemu tome.
Zato čestitam svim članovima kluba (sadašnjim i bivšim) i djelatnicima, i samo tako dalje, neka se ova lijepa priča nastavi. Ostanimo odgovorni, u nadi da će se ova situacija uskoro popraviti, te da ćemo moći nastaviti dalje sa svojim aktivnostima, i normalno proslaviti dogodine naš 11 rođendan.
Hvala i SRETAN ROĐENDAN MOK UMAG-CPM UMAGO

MOK UMAG- CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.