ŠKOLA ODBOJKE – PREZENTACIJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA UMAGA-2 dio

 

ŠKOLA ODBOJKE – PREZENTACIJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA UMAGA- 2 dio

 

Danas 19.09.2018. MOK UMAG-CPM UMAGO (muški odbojkaški klub)  zajedno sa OK UMAG (ženskim odbojkaškim klubom) u suradnji sa hrvatskom osnovnom školom „Marija i Lina“, održao prezentaciju odbojke, kao sporta, za učenike od 1. do 4. razreda.

MOK Umag-CPM Umago već tradicionalno 4. godinu za redom održava 2 puta godišnje prezentaciju odbojke u osnovnim školama grada Umaga, kao što je i u godišnjim programima rada kluba. Tijekom prezentacije pokazane su osnove tehnike u ovom sportu, uz puno i zabave i igre. Cilj prezentacije je približiti ovaj naš sport mladima, s obzirom da zadnjih 15 godina ovaj sport postaje sve više dijelom sportske obitelji grada Umaga. Naime pored ženskog odbojkaškog kluba OK Umag,-CP Umago, u našem gradu već 7 godina aktivno djeluje i muški odbojkaški klub MOK UMAG-CPM UMAGO,  koji skupa okupljaju već više od 160 članova svih uzrasta. Ove prezentacije imaju i zadaću pedagoškog rada s mladim naraštajima, jer  u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Ova promocija je samo potvrdila nastojanja grada Umaga, nakon nominacije od strane europske komisije, Europskim gradom sporta za 2018 godinu, da omogući svim svojim sugrađanima bavljenje sportom u cilju izgradnje zdravog načina življenja i sportskog napretka.

Prezentaciju je vodio naš iskusni prekaljeni trener (trener MOK UMAG-a) gospodin Dragan Salapura, zajedno sa bivšim kapetanom Hrvatske muške reprezentaciji i bivšim igračem, te trenerom OK UMAG-a, Ivicom Radočajem, u prisutnosti nastavnika nižih razreda.
Ovim putem se zahvaljujemo nastavnicima/cama koji su sa zadovoljstvom (kao i svake godine) pomogle/i oko ove inicijative.

Edi Forza
Predsjednik kluba

MOK UMAG- CPM UMAGO

ŠKOLA ODBOJKA-OŠ MARIJA I LINA UMAG 2018-19

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.