ŠKOLA ODBOJKE – DJEČACI

ŠKOLA ODBOJKE – DJEČACI

MOK Umag-CPM Umago, koji je utemeljen 2011 godine na osnivačkoj skupštini, a 2015 započeo i redovan rad sa mladima, nastavlja polako širiti svoje redove među mladima. Svi znamo da u gradu gdje je tradicija igranja timskih sportova prvenstveno u rukometu (sa tradicijom od 65 godina), vrlo zahtjevno promovirati neki novi sport i približiti ga mladima. No, MOK UMAG-CPM UMAGO već četvrtu godinu za redom polako raste i širi se među mladima. Trenutno klub broji 14 polaznika škole odbojke te 9 mlađih kadeta, i 12 juniora, što je zavidan broj i porast u odnosu na prošlu godinu. U klubu smo vrlo ponosni na rad cijelog stručnog stožera, na čelu sa našim trenerom Draganom Salapurom i članovima uprave kluba, koji su na kraju prošle sezone, opet donijeli odluku o ne ulasku seniorske ekipe u 1 NOL (nakon ponovnog osvajanja naslova prvaka 2 NOL zapad) u viši rang natjecanja, nego da se nastavi i dalje radom sa mladima i proširi baza kluba. Shodno tome vidljivi su i rezultati te rast broja djece koja polako prihvaća i ovaj novi sport. Polako ali sigurno uz kvalitetan rad struke, vidljiv je napredak kluba i to samo potvrđuje ispravnost odluke uprave kluba. Ovakve odluke svakako imaju za cilj pedagoški rad s mladim naraštajima, jer u današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice.

Ovo je samo potvrdilo nastojanja našeg kluba MOK UMAG-CPM UMAGO, a grada Umaga nakon nominacije od strane europske komisije, Europskim gradom sporta za 2018 godinu, da omogući svim svojim sugrađanima bavljenje sportom (po vlastitom izboru) u cilju izgradnje zdravog načina življenja i sportskog napretka.

Nakon odmaka od tri i pol godine možemo reći sa ponosom da smo na dobrom i ispravnom putu, te da treba nastaviti u tom pravcu, promovirati čim više među mladim naraštajima ovaj sport, koji je inače u svijetu po masovnosti kao timski sport,  na 1.mjestu. Zato od posebnog je značaja i promocija ovog sporta u školama, tako da već od malih nogu djeca se upoznaju sa ovim sportom. U Umaškim osnovnim školama biti će upriličene prezentacije tijekom slijedećih tjedana, od strane naših trenera.

Edi Forza
Predsjednik kluba

MOK UMAG- CPM UMAGO

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.