Posjet umaškim odbojkaškim klubovima MOK UMAG-CPM UMAGO i OK MELIA HOTEL’S UMAG, legende svjetske odbojke Andrea LUCCHETTE

 

Dana 10.03.2017. umaški odbojkaši i odbojkašice, imali/e su veliku čast da ih prilikom treninga posjeti jedan od najboljih i naj trofejnih odbojkaša svih vremena, član legendarne Talijanske generacije koja je krajem 80-tih i početkom 90-tih godina osvojila sve što se može osvojiti, sa reprezentacijom Italije, ANDREA LUCCHETTA.

Naime, danas je u Umagu održana dodjela nagrada u zajednici talijana za najbolje sportaše Talijanske Unije (Hrvatske i Slovenije) prilikom koje je kao poseban gost i izaslanik talijanskog olimpijskog odbora nazočio Andrea Lucchetta.
Tom prilikom upriličili smo iznenađenje našim klubovima na treningu.

Oduševljenje i iznenađenje bilo je neopisivo. Nema se svaki dan priliku upoznati ovakvu legendu odbojkaškog sporta.

Andrea Lucchetta je sa talijanskom reprezentacijom osvajao broncu na olimpijadi u Los Angelesu 1984 godine te svjetsko zlato u Rio de Janeiro 1990.  3 zlata u World League  Osaka 1990, Milano 1991, Genova 1992, te Europsko zlato 1989 u Švedskoj.

Uz to sa klubovima je bio 4 puta prvak Italije, 5 puta pobjednik kupa Italije, jedan Super kup Italije, jedan Champions league, 3 puta pobjednik Kupa kupova, 4 puta pobjednik CEV kupa, jedan Europski super kup, te 2 puta pobjednik svjetskog prvenstva za klubove. Impresivna odbojkaška karijera, koja nije prestala ni nakon umirovljenja 2000 godine. Naime, danas Lucchetta radi kao su komentator na talijanskoj televiziji (RAISPORT) prilikom prijenosa odbojkaških utakmica, ali glavni posao mu je rad sa mladima, od onih najmanjih do onih u osnovnoj školi i približavanju djece sportu općenito, u što ulaže i najviše svoga vremena.

Odbojkaši MOK Umag-CPM UMAGO i odbojkašice OK Melia Hote's Umag imali su tako jedan nezaboravan događaj koji će sigurno pamtiti cijelog života. Tom prilikom odbojkaši i odbojkašice su se slikali zajedno sa Lucchettom za uspomenu.

Zahvaljujemo se talijanskoj zajednici te gradu Umagu koji su omogućili ovakav susret, što još jednom dokazuje da Umag je grad sporta.            

Edi Forza

Predsjednik

MOK Umag-CPM Umago

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.